tirsdag 15. juli 2014

Genser til sjøs



Sommer, sol og sjø hører sammen ! Det er godt at minstemann deler begeistringen min og fryder seg over å få styre, fortøye og ordne i båten. En tur med Danskebåten er heller ikke å forakte, spesielt på en varm sommerdag der man kan sitte på dekk å sole seg! 

Det maritime strikketøyet som jeg startet sommeren med her har blitt sommerens mest brukte plagg. En stripete sjømannsgenser i tynn bomull. Det ble litt av et trøblete strikketøy, for da det var en arm igjen å strikke oppdaget jeg at den ble for liten. Når jeg først hadde kommet så langt, strikket jeg den ferdig og nå er den gitt bort til ei venninne som har en hjerteknuser på 1,5 år. Den passet perfekt. Jeg begynte på genser nr to som jeg strikket større og økte litt annerledes i raglandøkingen (den er strikket fra toppen og ned). Det ble litt hodebry for det så ut som om formen ikke ble helt god, men jeg strikket bare på og det ble en ny yndlingsgenser...helt til jeg vasket den...krise. Det blå garnet farget noe fryktelig og smittet over på det hvite. Jeg holdt på å gi opp helt til et lyst hode i en strikkebutikk sa at det er jo bomull. Vask den på 60 grader. Det var verd et forsøk og det fungerte. Den hvite fargen blir aldri like fin som den var. Den går mot lyseblå, men hvis jeg ikke holder noe hvit helt opptil genseren så ser du det ikke. Sånn kan det gå med bomullsgarn...


Strikkefakta
Oppskrift: Pigeon av Helga Isager
Pinne:2,5-3
Garn: Isager bomull
Forandringer: Jeg legger ikke ut så mye i raglandsøkningen 
for da synes jeg genseren blir for vid i fasongen.


Alle har vel drømmar 
om å setta seil,

kryssa hav og strømmar 

med aent enn ein mail,
ri den kvite båre,
- vind og salt i håret -,
bare ta av gårde,
aldri styra feil.
(Vamp)




torsdag 3. juli 2014

Sommerlue på fjellet


I juni hadde vi en ny tur over fjellet til hjemplassen til far i huset. Dimmelsvik i Kvinnherad. Det er en flott biltur over Haukeli og med Kardemomme by og Hakkebakkeskogen på full guffe, så går det bra med minstemann også selv om det er en lang tur. Vi hadde noen fantastiske pauser i flott natur. Fossene var helt enorme etter snøsmeltingen. Litt kjølig var det, og da var det godt at jeg hadde med den siste lua jeg har strikket. Det er samme modell som vårlua som jeg strikket tidligere og jeg er så glad i formen på den lua. Du kan lese om den her. Denne gangen har jeg strikket den i tynn, tynn lysegrå alpakka 1 Isager og gul Tvinni Isager. Den er tynn og passer fint som en vår/sommer/høst lue. Dette er en mammafavoritt og kommer til å bli brukt mye på kjølige dager.


Pappakos!




For et vakkert land vi bor i!