onsdag 29. januar 2014

Kofte i vintervær



I høst vant jeg en gi-bort på den fine bloggen til Marionidetstorehvitehuset. ( Hun har forresten en ny flott gi-bort...nå...)Tre typer garn og et hefte fra Nøstebarn! Veldig gøy! Nå har jeg faktisk brukt ett nøste og heftet! Ei venninne ønsket seg en kofte til lillejenta si og da satte jeg i gang med Eirajakke fra heftet Nøstestrikk. Jeg brukte silkeull - paprikafage- sammen med en merinoull- bringebærfarge. Det ble ganske fin kombinasjon sammen med litt forskjellige rester i alpakka til mønsteret. Det er godt å få brukt litt restegarn, for det har jeg nok av! Jeg strikket str. 3-4 år, men jeg tror kanskje hun har den til skolestart... Håper den lyse, vakre venninna vår blir fornøyd!
Her på Sørlandet er det vinter så det holder. Vi er snødd inne, men vi koser oss og venter på skolebrødene som står i ovnen.






fredag 24. januar 2014

DIY: Heklet cupcakes


Lillegutt fikk bord og stoler av mormor og morfar til jul, og jeg fant et fin liten piknik-kurv med et lite servise i. Da alt var på plass, manglet det kake! Mor måtte i gang med heklenåla og her er resultatet! Det var et trivelig prosjekt å starte det nye året med. Disse kakene er ikke så store og passer fint på et dukkeservise. (Ca. 4 cm bred og 6 cm høy)
Bamsene har gode dager og får cupcakes flere ganger til dagen. Ikke legger man på seg av dem heller...



Oppskrift på heklet cupcakes.


Bunn:
1. omg.Lag en magisk sirkel
2.omg. 6 fm i sirkelen
3.omg. 2 fm i hver m(12m)
4. omg. 1 fm, 2fm i neste m (12m)
5.omg. 2 fm, 2fm i neste m(24m)
6.omg.3 fm, 2fm i neste m(30m)
7.omg. Hekle fm i hver bakerste maskeløkke(30m)
8-12.omg. Hekle fm(30m)

Topp:
1.omg. Lag en magisk sirkel.
2.omg. 6.fm i sirkelen
3.omg. 2 fm i hver m(12m)
4.omg. 2 fm,2fm i neste m(16m)
5.omg. 3 fm,2fm i neste m(20m)
6.omg. 3 fm,2fm i neste m(25m)
7.omg. 4 fm,2fm i neste m(30m)
8-12.omg. 1 fm i hver m.

Hekle sammen bunn og topp. Sett bunn og topp mot hverandre og hold arbeidet slik at du har toppen mot deg. Sett nåla gjennom en maske i toppen og en maske i bunnen. (Se bildet). Hekle fastmaske  og fortsett slik rundt kanten til du har et lite hull igjen. Fyll cupcakesen med vatt(Tips: fyll ris i bunnen før du fyller med vatt. Da står kaken bedre) og hekle igjen hullet. Når du har heklet en omgang, kan du hekle en blonde i denne kanten.


(For å få "kremen" på kaka i det første bildet, så har jeg heklet halvstaver i spiral på toppdelen av kaka helt til jeg kom til toppen!)

 Her er det heklet en "kremkant" slik: Hekle 1 kjedemaske og 1 stavmaske i hver maske. Fortsett med denne kanten rundt og rundt hele kaka i en spiral helt til du kommer til toppen.



Her er det heklet en blondekant slik: 3 lm, 1 st i den første lm, hopp over 1 m og fortsett med 3 lm i neste m,1 st osv.



For å få stripene på bunnen, har jeg heklet 2 m rødt og 2 m hvit på bunnen av kaka.




Kaffen er servert!

torsdag 2. januar 2014

Kaffestrikketøy - ferdig


I slutten av august begynte jeg på et strikketøy som skulle være "kaffestrikketøy" - sånn strikketøy som du har med på besøk når det skal prates og drikkes kaffe og du ikke trenger å tenke på strikketøyet. Hmmm, med en to-åring er det jo stadig ting som skjer så det tok sin tid. Jeg ble ferdig med vesten i november... 
Det er alltid spennende når man strikker noe til seg selv. Blir den sånn man har tenkt? 
Det ble den og jeg har brukt den mye allerede. Det var et veldig greit strikketøy. Jeg begynte på halsen og strikket nedover og da jeg var ferdig med mønsteret var det bare å strikke rett (etter litt øking og felling for å få form). 
Vesten,som heter"Kaffe", er designet av Anette Danielsen og oppskriften står i denne fine boka.



Kaldt nok til lue og votter! Her er et par tova votter til med påsydde nupereller som ser ut som snøkrystaller. Jeg fant nuperellene i en gjenbruksbutikk og det er små kunstverk som virkelig kan pryde et par tova votter...




Bildene er tatt i Baronihagen i vakre Rosendal i julen. Vi må innom en tur hver gang vi er på besøk hos familien. Det var ikke så mye som minnet om jul. Det var litt snø på fjelltoppene, men fremdeles hardbarkede roser i den flotte rosehagen.  


Jeg ønsker deg et godt nytt strikkeår!